Totalul afișărilor de pagină

luni, 27 iunie 2011

Romania si noile sale,,bogatii"

            

Jumatate dintre romani cred ca era mai bine inainte de 1989...DE CE? 

        Inainte de Revoluţia 1989,Romania fost considerata o tara bogata,cu resurse,locuri de munca,si nu se putea aduce vorba de ,,somaj",cuvant ,care pentru romanii din ziua de astazi, e ceva normal.In Romania se munceste mult,chiar mai mult decat inainte de 1989,dar in comparatie cu acele zile,oamenii aveau locuri de munca bine remunerate,apartamente,care azi nu le poti cumpara decat cu bani multi,alimentele sunt extrem de sumpe...In concluzie traiul era decent, acel timp fiind numit si ,,perioada de aur" a Romaniei.

Romania – a doua țară din UE în topul sărăciei

asta e romania Romania   a doua țară din UE în topul sărăciei
         Conform datelor oficiale ale Eurostat, Romania este a doua tara din Uniunea Europeana, dupa Letonia, cu cei mai multi saraci, 23% din populatie. Si bulgarii stau mai bine decat noi, cu un procent de 21%.
Romanii, despre care se spune ca traiesc decent, o duc mult mai rau decat cel mai prost platit luxemburghez. In timp ce salariul minim in Luxemburg este de aproape 1.650 de euro, in Romania abia daca ajunge la 140 de euro, iar salariul mediu brut nu sare de 460 de euro.
Un raport intre salariile minime dintre aceste tari arata ca 11,7 romani, platiti cu venitul minim, sunt echivalentul unui singur luxemburghez. In fruntea clasamentului se mai afla tari precum Irlanda, cu un salariu minim de 1.460 de euro, Franta, cu 1.335 de euro si Spania, cu un salariu minim brut de 728 de euro.
Din asa salarii, romanii nu au cum sa se bucure nici de pensii mai mari. In Romania pensia minima este de 80 de euro. In comparatie cu alte state din Uniunea Europeana sumele vehiculate pentru tara noastra, sunt de-a dreptul rusinoase.
In Luxemburg spre exemplu, pensia minima este de 1.500 de euro. Romania bate totusi un record: aici locuieste magistratul cu cea mai mare pensie din spatiul european, cu 8.600 de euro pe luna.                                   
                                    

          V-ati intrebat,vreodata daca si cei mici au de suferit?Cu siguranta! Dar nu ati stiut in ce masura...
Unul din trei copii din România (33%) trăieşte sub limita sărăciei, ceea ce are grave repercusiuni asupra dezvoltării psiho-sociale,Copiii cu vârste cuprinse între 0 şi 17 ani reprezintă cea mai vulnerabilă categorie, ţara noastră fiind pe primul loc din Europa în ceea ce priveşte procentul minorilor care trăiesc la limita subzistenţei.
          Stiiati ca,in cazul unui cuplu care nu poate avea copii si care doreste sa adopte unul,ei trebuie sa treaca prin mai multe etape,ca urmatoarea: parintii trebuie sa asigure ca pot oferi toate conditiile necesare unei educatii armonioase: locuinta, venit etc. Evident, cu cat dovedesti ca ai conditii mai bune, cu atat vei primi mai multe puncte la evaluare...si dat fiind faptul, ca in Romania se castiga foarte putin,copiii si parintii au din ce in ce mai putine sanse de a avea o familie intreaga.Conform statisticilor realizate pentru anul 2007,1244 de familii din Romania au adoptat cel putin un copil.Oficial timpul de asteptare ar fi de 7-8 luni. Exista cazuri,insa,cand aceste limite sunt incalcate,se ajunge astfel si la 2 ani de asteptare,din cauza veniturilor mici.In anul 2007,2576 de persoane asteptau sa li se incredinteze copilul adoptat.










 



              În conformitate cu cele mai recente date EUROSTAT, în 2009, România avea cea mai mare rată a riscului de sărăcie din UE cu 22,4 % (față de media UE de 16,3 %). În plus, 32,2 % dintre români sufereau de sărăcie severă (față de media UE de 8,1 %). De asemenea, în România, partea din bugetul gospodăriei cheltuită pe alimente era cea mai mare, cu 44,2 % (față de media UE de 16,8 %). Ca rezultat, creșterea prețurilor la alimente între 2007 și 2010 este probabil să fi afectat România mai grav decât alte state membre UE, în special persoanele sărace (în România, persoanele din cvintila veniturilor celor mai joase cheltuiesc 58,8 % din bugetul lor pentru alimente, față de media de 44,2 %).
          
             Ati observat,la toate posturile de televiziune de stiri ca Romania decade din ce in ce mai mult si de la an la an...vinovatii:Conducerea Romaniei,Parlamentul,Guvernul,intreg sistemul politic e considerat bolnav...ca sa nu poata fi numit corupt si care merge pe principiul ,, FURAM CE SE POATE" pentru ca suntem in tara tuturor posibilitatilor.E dureros sa stii ca in tara unde am crescut si ne-am format oameni corecti,sa vedem cum se fura si se minte doar pentru a obtine bani si influenta...

           Stand de vorba cu un om mai batran,ascultandu-i necazurile,observi ca  vorbeste numai de viata grea,lipsa banilor,nevoile sale,bolile care le intampina,iar daca ii aduci aminte de nepoti, copii si de natura, ce ne incanta zilnic,iti dai seama ca sunt singurele lucruri care le mai insenineaza viata.

          Oare de ce nu ii bucura si pe cei din sistemul nostru politic,aceleasi lucruri,asemenea unui om simplu?De ce toti uita cat de greu este si nu incearca sa ii ajute si pe cei nevoiasi precum batranii,copii,si oamenii fara slujba,aflati in somaj?De ce legile sunt facute numai pentru a fura mai bine cei influenti si legile,privind oamenii de rand si saraci,sunt puse in asteptare sau mai bine zis nu sunt studiate si luate in calcul???? Raspunsurile nu le am eu,dar pot sa vad realitatea cum si voi o vedeti zi de zi  si consider k ar trebui sa punem PUNCT!!! coruptiei si saraciei .. Acum tot ce ne ramane e sa speram ca tinerii ca noi, vor schimba intr-un mod favorabil tara si 
ii vor inlocui pe acei oameni care nu au fost capabili sa faca ceva pentru Romania.